Florida närmar sig :D

Insåg att jag inte har skrivit på ett tag - så det känns som det är dags :P...

Just nu är jag mitt uppe i att söka visum för mina fyra år i USA. Det är faaaantastikt hur mycket amerikanarna vill veta om mig! Känns som om att jag kan bevisa att jag inte är terrorist utan att fylla i fyrahundraåttielva papper - jag har förresten blivit expert på att skriva min namnteckning nu! :D Men i alla fall; för att få visum så krävs det att man först åker på möte på den Amerikanska Ambassaden i Stockholm, dit jag ska den 14 april om jag hinner få klart med alla papper tills dess...). För att kunna genomgå alla steg där krävs det olika formulär där man fyller i personuppgifter, anledning till att man söker visum och sjukt mycket mer. Man måste också betala två olika avgifter; en till ambassaden (1050 kr) och en avgift till SEVIS ($200) som håller koll på internationella studenter i USA. Den mest tidskrävande delen är att se till att ha bevis på att man har råd med att leva i USA i minst ett år, i mitt fall innebär detta att jag visar upp National Letter of Intent (kontrakt med skollaget där det står hur mycket stipendier jag får från fotbollen), intyget från skolan där det står hur stora akademiska stipendier jag får samt ett intyg från CSN som visar att jag har blivit beviljad studiestöd och lån. Att fylla i CSN-ansökan är inte det lättaste och det kräver mycket research, t ex om kostnaden för utlandsförsäkring från olika försäkringsbolag. Jag har fortfarande inte löst allt det än...

Jag har också nu bokat min FLYGBILJETT! :D Den 1 augusti 2010 klockan 9.10 lämnar jag Sverige och flyger till Orlando där jag landar 16.13 (lokal tid). Väl där så kommer tränaren för fotbollslaget (Fidgi) och hämtar mig och skjutsar mig till Melbourne. Jag kommer inte komma in i studentboendet förrän den 8:e, så under en vecka kommer jag bo hos en "local player" - vilket kommer att bli intressant :D känns också som en viss trygghet att direkt få kontakt med en av spelarna. Skolan börjar den 23 augusti, så under tre veckor kommer dagarna fyllas av fotbollsträning, sol och äventyr i Florida! EXCITED!!!

Jag ska inom den närmsta framtiden också betala en "housing deposit" - vilket innebär att jag kommer sant veta vart jag kommer att bo under mitt första år i Melbourne, Florida :D.

Varje dag är ett steg närmare min dröm!

Hade BÄST!
Emma

"In the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years." - Abraham Lincoln





RSS 2.0