Dags att uppdatera??

Halluuu!

Nu har det gått sådär lång tid sen jag skrev igen... Sist skrev jag om jobbet med visum och det tog mycket längre tid än väntat. Inte förrän igår (alltså den 26 maj) lyckades CSN att få igenom min ansökan så att jag kunde genomföra min visumintervju. I skolans information för internationella studenter står det hur mycket som helst om visumintervjun och vad man ska tänka på; bland annat att man ska ha koll på vilka professorer man kommer att studera under, framtidsplanerna (som gärna ska indikera att man kommer återvända till sitt hemland) och att man ska veta näst intill allt om hur ens nya liv kommer att se ut. Jag förberedde mig inte så mycket, men det visade sig att det inte alls behövdes; jag antar att det är skillnad på visumintervju i Sverige och till exempel Indien eller liknande. När jag kom in i entrén fick jag visa pass och lite papper, sen blev det metalldetektorer och en informell "intervju" (då en av vakterna hade mina papper och frågade löst om vart jag ska, vad jag ska göra och mina tankar kring det). Sen var det bara att sitta och vänta i två timmar i ett fruktansvärt intetsägande rum med BBC rullandes. BBC har ett visst band som spelas upp om och om igen med vissa nya inslag, men till slut kom sporten på och efter att ha suttit tyst i en och en halv timme kunde jag prata lite sport med en av vakterna (på engelska för övrigt :P). Efter det blev jag uppropad och fick prata i tio minuter med en helskön snubbe som frågade om mina planer för USA och sen var jag klar.

På eftermiddagen blev det lite shopping med mor och hemfärd. På vägen hem höll jag ett vakande öga på Facebook för att se hur min lag spelade i Tannerfors - slutresultat 19-3 - HÄRLIGT tjejor! Känns faktiskt okej att missa den matchen ;P. Men den viktigare matchen är på söndag då det blir derby mot Smedby hemma på Nya Parken (se till att komma dit!) så det är bara att börja ladda!

Efter att jag blev klar med visumintervjun igår så är jag praktiskt taget klar med allt inför USA, det jag måste göra nu är att packa, vänta på att visumet ramlar ned i brevlådan (inom en vecka), skaffa ett amerikansk mobilnummer och en amerikansk bank. Sen är allt på plats. Om 65 dagar flyttar jag till Florida! Heeeeeeelt sjukt! Men innan dess är det först STUDENTVECKA och STADIUM SPORTS CAMP. Två saker jag ser fram emot mycket.

Studentveckan drar igång på onsdag med mösspåtagning och följs upp på torsdag med lärarmiddagen; vilket är skrämmande, då det finns oerhört mycket att fixa inför det - men det kommer bli såååå kul! Fram tills själva studentdagen måste jag jobba hårt med mitt studenttal, vilket är lite jobbigt av flera anledningar. Jag är inte helt nöjd med mitt tal hittills och jag vet inte hur jag kommer kunna hålla talet... :S Känns som om jag kommer att stortjuta hela dagen. Bara att sitta i cafeterian och inte göra nåt är en såndär känsla som jag kommer att sakna; skolan har ju blivit nät intill som ett andra hem! Men i slutändan kommer det att vara en lycklig dag för då är jag ännu ett steg närmre USA!

Direkt efter studenten drag SSC igång vilket kommer bli underbart! Det är inte sommar utan Sports Camp! Men fatta hur fort det kommer att gå!! Dagen efter avslutningen på SSC åker jag upp till Stockholm för att ta farväl av släkten och dagen efter det sätter jag mig på flyget och börjar mitt största äventyr! Jag vet hur fort SSC brukar gå och nu är det snart dags! Det kommer bli svårt att hinna träffa alla vänner innan jag åker - men det ska jag lösa!

För varje dag som går kommer jag närmare studenten (13 dagar 14 timmar), SSC (17 dagar) och mitt största äventyr någonsin - FLORIDA (65 dagar 14 timmar)!

Emma - 65 dagar

“The past is our definition. we may strive, with good reason, to escape it, or to escape what is bad in it, but we will escape it only by adding something better to it.” - Wendell Berry

 


RSS 2.0